Vårt skole prosjekt, undervise i privatbudsjett

I lago.no er vi veldig opptatt av at ungdommen skal føle seg økonomisk forberedt når de flytter hjemmefra, mange forstår ikke at ting koster og får seg et kollosalt sjokk med hvirkeligheten, etter å ha levd på foreldre som har hatt åpne lommebøker til barna. De færreste foreldre lærer ungene økonomisk forståelse, som inntekt, husleie, strøm, forsikring, innkjøp av klær, møbler, bøker for undervisningen, og til generelt livsopphold, Mat.
Vi mener at myndighetene burdet hatt denne utdannelsen i skolens system men dessverre ingen har gjort dette. Vi ønsker å reise rundt med prosjekt og undervise og engasjere ungdommer i 10 klasse og første videregående om akkurat Privatbudsjett, lære de å bruke pengene riktig, mange studenter tar helt av når stipend og lån kommer og shooper og fester, til slutt slår virkeligheten ned som lyn fra himmel.

Vi har møtt mange studenter som har akkurat den erfaringen, og som sliter igjennom studiene forde dem ikke var forberedt over hvirkeligheta om faste utgifter, hva det faktisk koster å spise hver mnd, dette har satt studiene til sides og elevene tar alle jobber de klarer for å dekke kostnadene i hverdagen, mange har kastet seg på kredittkort her og der, og plutselig må betale hver mnd mer en de får i stipend.

Dette må vi jobbe med slik at ungdommen vår er rustet til å ta fatt i studiene, vi ser også i forhold til kvaliteten på elevene bekrefter akkurat dette, vi er utrolig langt nede i forhold til andre land, og jeg trur vi må jobbe tidlig med ungdommen for å få en tryggere og mer handle kraftig ungdom som konsentrerer seg om studier og det de skal bli en å springe fra ekstra jobb til ekstra jobb.